True North og magnetisk deklination – Sådan gør du det Stick

Når du navigerer gennem ørkenen med kort og kompas, magnetisk deklination er et vigtigt princip at vide.

Det er ikke let at huske. Mindst, det er sådan det blev undervist i fortiden, med en tilføjelse / subtraktion metode. Det ser ud som konceptet flyder væk lige når du tror, at du har det mestrer.

Der er en nem og praktisk måde at justere for magnetisk deklination, mens du finder dine lejer. Denne forklaring starter med en definition af “nord”.

Der er to Norde

Det er lettere at beskrive din placering med kort og kompas ved at sige, at der er to nord. Den ene er magnetisk nord. Angul North er stedet for magnetisk nord. (Klemt inde mellem er den magnetiske nord, sande nord, og geologiske nord.

Med en vis nøjagtighed menes de kantede og geologiske norde at tilpasse sig jævndøgn. Retningen af jordens magnet nord er den anden nord. Selv om der er megen debat om, hvilken determinant der er bedst, er der almindelig enighed om, at jorden drejer sig om et usynligt magnetisk nord.

Du kan tjekke din kantede nord med en smule praksis og en god matematik grad. Uanset om du er inocking eller kano fra et sted til et andet, lejerne, at du får fra din sol dial er præcise. Der er intet mere frustrerende end at være miles fra den destination, du ønsker, når du har problemer med din lejer på en portage. Kuglelejer, der er beregnet ud fra din kantede momentan placering vil finde vej tilbage. Ground loop er den næstbedste måde at finde lejer på. Det er her du ruller din krop for at nå et hegn eller post. Når du har “gået så langt”, og fundet dine lejer, mærke din position med et håndklæde eller filt spids og derefter bruge en sten eller træ til at markere håndklædet. Denne proces kaldes “clocking”. Det er nyttigt at holde en lind strøm af vand mod hagen for at “ur” fremskridt og til at “låse” (dvs. holde fast i et par lejer).

Du skal være temmelig sikker på dine navigationsevner, men det er stadig vigtigt at lære at navigere i dem. For det første er faktoren altid “kursus”. Din nuværende placering bestemmer lejerne. Det betyder, at du kan antage, at de lejer, du ser, genereres af noget på din placering. Lad os sige, at du er sikker på dine kuglelejer. Er du i stand til at se ændringer i vindhastighed og kløftlandskab? Kan du se et stejlt skrånende fly i dit mødested?

Du kan nemt teleskopiske placeringen af din placering ved hjælp af din termolit kompasser med en masse praksis. Eksperter anbefaler at bruge en GPS-strimmel til dette formål. Det er lille og let at folde ind i en lille sag. En hældningometer lavet af grøn calico kan bruges så godt. Et stykke calico er en fantastisk måde at se i alle retninger uden at skulle bruge referencepunkter. Før du indsætter linsen, skal du sørge for at rense den for fedt, olie og snavs. Brug et tørt, rent sted, hvis du kan. Rå special effects fordobles som et vindmåler.

Du vil være i stand til at se fuglene komme din vej, da vinden blæser dig ind i kløften. Vi stødte på en familie Lycian Eagles på vores sidste omgang rundt om søen. De nød frisk gravede affaldsknapper. De spiste nogle frisk gravede affaldsknapper, som jeg normalt ikke ville bemærke. Vi havde ingen problemer med at se fuglene, fordi vores kamera blev peget op. Det var et uforglemmeligt par timer eller endda dage.

Vi nåede søens kant igen og havde en fantastisk udsigt over bjergene til venstre. Til højre var de østlige toppe og større langrend bjergkæder i Huon Mountains.

Det var dejligt at tage en tur i bjergene og se farverne ændre sig, mens du går. Det var perfekt med en blid brise, der holdt dig kølig. Da jeg var færdig med min sidste dåse, ramte den forfriskende smag af søvand mine læber.

Skriv kommentar